Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

762 support

Περιοδικός Επανέλεγχος Υλικού

 

Η SPANELAS παρέχει για κάθε προϊόν αναλυτική καρτέλα περιοδικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με την Οδηγία Μηχανών 2006/42/EC και τους οικείους Κανονισμούς τα ανυψωτικά μέσα πρέπει να ελέγχονται ενδελεχώς σε ετήσια βάση ή έπειτα από μεγάλη καταπόνηση. Η SPANELAS προσφέρει υπηρεσίες επανελέγχου ανάλογα με το προϊόν (οπτικός έλεγχος, έλεγχος φόρτισης σε υπέρβαρο, δυναμομέτρηση).

Εγκατάσταση και επιθεώρηση νημάτων ζωής

 

 • Η μακρόχρονη ενασχόλησή μας με τις εργασίες σε ύψος, την εκπαίδευση προσωπικού μας που εργάζεται σε ύψος, την εκπαίδευση προσωπικού μας στις τεχνικές διάσωσης από ύψος και την πώληση εξοπλισμού προστασίας από πτώση, μας δίνει τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας σχετικά με το σχεδιασμό συστημάτων προστασίας από πτώση και την κατάλληλη επιλογή εξοπλισμού.
 • Προτείνουμε λύσεις που έχουμε ήδη εγκαταστήσει, είναι ασφαλείς και αποδοτικές στους χρήστες. Ο εξοπλισμός και τα συστήματα ασφαλείας που προτείνουμε στους πελάτες μας είναι της εταιρείας Tractel S.A. που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο μέσων ατομικής προστασίας.
 • Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση μόνιμων συστημάτων ασφάλειας από πτώση για κάθετη ή οριζόντια πρόσβαση δίνει την πιο σίγουρη λύση στο πρόβλημα ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Η χρήση του δεν απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό.
 • Η Spanelas A.E. προμηθεύει και εγκαθιστά συστήματα με άκαμπτες ράγες ή συρματόσχοινα από το 2010 σε πλήθος εφαρμογών όπως οροφές και προσόψεις κτιρίων, μεταλλικούς πυλώνες όλων των τύπων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κάθετες σκάλες ήδη εγκατεστημένες χωρίς σύστημα ασφάλειας.

Εγκατάσταση και εκπαίδευση χρήσης ανυψωτικού εξοπλισμού

 

Η επαρκής γνώση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕΝ) Ανυψωτικών Μέσων που ισχύουν στη χώρα μας, η πολυετής επιτόπια εμπειρία των ανθρώπων της SPANELAS στο πεδίο εφαρμογής (λιμάνια, μεταφορές, βιομηχανία, εργοτάξια) και η τεχνολογική αιχμή των προϊόντων SPANELAS μας επιτρέπει να παρέχουμε ολοκληρωμένη και αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη σε κάθε πρόβλημα ανύψωσης, πρόσδεσης και διακίνησης φορτίων.

Εκπαίδευση και διοργάνωση σεμιναρίων

 

Σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς κάθε επιχείρηση οφείλει να διασφαλίζει τις γνώσεις των χειριστών ανυψωτικών μέσων. Γι’ αυτόν τον σκοπό η SPANELAS διοργανώνει Σεμινάρια Εκπαίδευσης Χειριστών από έμπειρους εκπαιδευτές με πολύχρονη πρακτική εμπειρία σε

 • Ανυψωτικά Μέσα σύμφωνα με DIN EN 1492-1 και -2 – Ιμάντες με θηλιές και ατέρμονες, EN 818 – Αλυσίδες ανύψωσης, DIN 3088 – Συρματόσχοινο, ΕΝ 13889 – Ναυτικά κλειδιά.
 • Μέσα Πρόσδεσης-Ασφάλισης Φορτίων σύμφωνα με ΕΝ 12195-2 – Δέστρες συγκράτησης φορτίων με ιμάντα, ΕΝ 12195-3 – Τανυστήρες με αλυσίδα.
 • Ασφαλής Εργασίας σε Ύψος (Υλικά Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων)

Σε όλους τους συμμετέχοντες, δίδεται βεβαίωση εκπαίδευσης.

Ηλεκτρονική καταγραφή υλικών

 

Η Σπανελάς προσφέρει το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικού μητρώου EPIS.

Μέσω του EPIS δημιουργείται μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία έχει καταγεγραμμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία σήμανσης κάθε υλικού το οποίο χρήζει περιοδικής επιθεώρησης. Η βάση δεδομένων διατηρεί συνημμένα σε on line σύνδεση όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά έτοιμα για «κατέβασμα» ή εκτύπωση, την ημερομηνία επανέλεγχου με υπενθύμιση για τον προγραμματισμό της εργασίας αυτής όπως επίσης και στοιχεία του ελεγκτή των υλικών.

Με την βάση αυτή δίδεται η δυνατότητα να είναι γνωστά και άμεσα επιδεικνυόμενα, σε περιπτώσεις ελέγχου, το ποτέ έγινε έλεγχος και σε ποια υλικά, ποτέ είναι προγραμματισμένος ο επόμενος επανέλεγχος όπως επίσης και να εκτυπώνονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τα οποία είναι συνημμένα στο αντίστοιχο κάθε φορά υλικό, χωρίς να χάνεται χρόνος σε αναζητήσεις σε αρχεία ή προμηθευτές.

Όπου δίδεται η δυνατότητα, υπάρχει η επιλογή ανάρτησης ενός μικροτσίπ στα υλικά, στο οποίο υπάρχει ένας μοναδιαίος αριθμός (η ταυτότητα του τσιπ) και στο οποίο μπορούμε να μεταφέρουμε όλα τα στοιχεία που το περιγράφουν, από τη βάση μας και ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να το διαβάσουμε μέσω ενός τηλεχειριστηρίου «ανάγνωσης».

Δημιουργούμε την βάση δεδομένων και περνάμε τα στοιχεία των υλικών.Με τον τηλεχειριστήριο, περνάμε τα στοιχεία στα αντίστοιχα τσιπ που υπάρχουν πάνω στα υλικά.Λαμβάνουμε τα δεδομένα μαζί με τον μοναδιαίο αριθμό ανά υλικό.

Μεταφέρουμε τα στοιχεία κάθε υλικού με τον αντίστοιχο μοναδιαίο αριθμό και ενημερώνουμε την βάση δεδομένων.Εκτυπώνουμε τα στοιχεία συνολικά ή κατ’επιλογή, τα επεξεργαζόμαστε μέσα στην βάση μας, μεταφέρουμε τα στοιχεία σε Excel για να μπορούν να διαβαστούν ή να παρουσιαστούν σε άλλον υπολογιστή κλπ.

Δημιουργούμε την βάση δεδομένων και περνάμε τα στοιχεία των υλικών.Με τον τηλεχειριστήριο, περνάμε τα στοιχεία στα αντίστοιχα τσιπ που υπάρχουν πάνω στα υλικά.Λαμβάνουμε τα δεδομένα μαζί με τον μοναδιαίο αριθμό ανά υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Σύστημα Ηλεκτρονικού Μητρώου EPIS, επικοινωνήστε μαζί μας.

Βελτιστοποίηση φορτώσεων

 

 • Η SPANELAS προβαίνει στην ανάλυση των δεδομένων φόρτωσης (ειδικών αναγκών, προϊόντων, διατάξεων)
 • Πραγματοποίηση μελέτης φόρτωσης βάσει Προτύπου ΕΝ 12195 και Ειδικών Πρωτοκόλλων (για μη οδικές μεταφορές)
 • Πρόταση-επιλογή των καταλληλότερων υλικών πρόσδεσης-ασφάλισης φορτίων λαμβάνοντας υπόψη τους εξής παράγοντες:ασφάλεια, εργονομία, ταχύτητα φόρτωσης, οικονομία κλίμακας, σχέση ποιότητας-τιμής, διάρκεια ζωής
 • Επιτόπια εφαρμογή πρόσδεσης με δοκιμές και βελτιστοποίηση (fine-tuning)

meleth anypswshs

Μελέτη ανύψωσης

 

 • Ανάλυση δεδομένων ανύψωσης
 • Μελέτη βάσει αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρότυπων για τη χρήση Ανυψωτικών Μέσων
 • Εύρεση κατάλληλων Ανυψωτικών Μέσων και Διατάξεων με κριτήρια την ασφάλεια, εργονομία, σχέση ποιότητας-τιμής, διάρκεια ζωής υλικών

meleth anypswshs

Πιστοποιημένο κέντρο ελέγχου & υπηρεσιών

 

Η ΣΠΑΝΕΛΑΣ Α.Ε. είναι πιστοποιημένος συνεργάτης για τις διαδικασίες του επανελέγχου  καθώς και της επισκευής βιομηχανικού εξοπλισμού ανύψωσης όπως βαρούλκα και αρπάγες.

Το εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο, από τους κατασκευαστές, προσωπικό είναι σε θέση να κάνει διάγνωση και επισκευή του εξοπλισμού σας.

Συγκεκριμένα, η ΣΠΑΝΕΛΑΣ Α.Ε. είναι αναγνωρισμένο σημείο επιθεώρησης και επισκευής των οίκων Crosby, Αμερικής και Tractel , Γαλλίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο